Welkom in het Aulnenhof,
een karaktervolle hoeve in
een wondermooie omgeving waar we al jouw wensen
laten uitkomen.

Jouw feest in goede handen dankzij Aulnenhof

Contacteer ons

Een fiets weekend doet je goed!

Een fiets weekend is razend populair in Vlaanderen. Daarom zijn er overal genoeg fietsroutes om je fiets weekend rijkelijk te vullen – ook in de provincie Vlaams-Brabant. Het Aulnenhof is dan ook de ideale uitvalsbasis voor een deugddoende fietstocht. Je ontdekt de ideale invulling van je fiets weekend in deze blog.

Fietsroutes voor een top fiets weekend

Een fiets weekend in de buurt van Aulnenhof is zeker de moeite waard. Met de Landense route heb je algauw 42 km in de benen. Je fietst er door prachtige landschappen en langs graftombes, een archeologische site en historische hoeven. Wil je een uitdagender fiets weekend? Dan is de pittige Tumiliroute van 80 km iets voor jou. Gallo-Romeinse grafheuvels en tombes vergezellen je tijdens je fietstocht. Plan vooraf al je routes voor je fiets weekend of informeer er ter plaatse naar.

Een fiets weekend in de buurt van Aulnenhof is zeker de moeite waard.

Goed slapen tijdens je fiets weekend

Je begint je fiets weekend meestal met een verkennende wandeling in de buurt van je hotel, zoals Hostellerie Aulnenhof. Daarna laad je je batterijen op in je luxueuze hotelkamer. Je hoeft zelf nergens aan te denken, alleen aan alle mogelijke fietsroutes misschien. En je kruipt het best vroeg in bed. ’s Morgens wachten het ontbijt en een vers kop koffie op je. En na je fietsavontuur heb je vast weer enorme honger. Schuif dan na een verkwikkende douche meteen aan tafel voor een heerlijk driegangendiner.

Een fiets weekend is meer dan gewoon een sportieve uitstap.

Een fiets weekend: meer dan fietsen

Een fiets weekend is meer dan gewoon een sportieve uitstap. Je hoeft dus niet constant te fietsen. De eerste dag van je (verlengd) fiets weekend is ideaal om je op te warmen met een milde wandeltocht. In de namiddag kan je je al wagen aan een voorzichtige fietstocht. Zoek zeker ook uit of er leuke evenementen of interessante bezienswaardigheden in de buurt zijn. Zo wissel je sportieve activiteiten af met culturele en ontspannende momenten. Een uniek fiets weekend!

De ideale fiets voor je fiets weekend

Geen fiets weekend zonder fiets, natuurlijk! Breng dus zeker je eigen fiets mee, of huur er eentje in de buurt. Een gewone fiets is prima, maar met een elektrische fiets zal je fietstocht een pak aangenamer zijn. Ben je een enthousiaste wielrenner? Dan heb je natuurlijk een speciale sportfiets. Welke fiets je ook kiest, hou altijd rekening met de verkeersregels. Zo is elke wandel- en fietstocht voor iedereen aangenamer.

 

Boek nu je kamer in het Aulnenhof voor een deugddoend fiets weekend.

Vorige